Στοχεύοντας

⇒ Στο δικαστήριο η κόντρα για τις καταλήψεις

Αναβλήθηκε για του… χρόνου η δίκη της ΕΛΜΕ Ηρακλείου

♦♦♦♦

⇒ Γραπτό κείμενο, το οποίο υποχρεώθηκα να επιδώσω στον πρόεδρο του ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης (στις 19/01/2016) ως υποψήφιος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, κατόπιν στοχευμένων ερωτήσεων και θέσεων αναφορικά με τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσα εναντίον του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

Τα «ακατανόητα» του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Ηρακλείου

Ισοκράτους, περί Ειρήνης, 8.14:

→ «Εγώ γνωρίζω καλά ότι είναι δύσκολο να πηγαίνω ενάντια στον τρόπο που σκέφτεστε, καθώς και ότι, ενώ έχουμε δημοκρατία, δεν υπάρχει πουθενά ελευθερία λόγου, παρά μόνο εδώ στη συνέλευση για τους άφρονες, που δε νοιάζονται διόλου για σας, και στο θέατρο για τους κωμικούς ποιητές. Το χειρότερο όμως είναι το εξής: γι’ αυτούς που δημοσιοποιούν τα σφάλματα της πόλης στους άλλους Έλληνες αισθάνεστε τόση ευγνωμοσύνη όση δεν αισθάνεστε ούτε για τους ευεργέτες σας· αντίθετα, αυτούς που σας επιπλήττουν και σας νουθετούν τους απεχθάνεστε, σαν να έκαναν κάποιο κακό στην πόλη».

1. Η λύση δόθηκε, για το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

2. Λόγος εναρκτήριος, από ΤΑ ΠΕΝΤΟΒΟΛΑ του 5ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

3. Επιστολή παραίτησης από τη θέση του Διευθυντή του 5ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

4. Εφημερίδα Νέα Κρήτη, 13/11/2014:

Το κλειστό σχολείο έφερε παραίτηση

5. Εφημερίδα Πατρίς, 13/11/2014:

Καταγγέλλει υποκινητές καταλήψεων

6. Οι δον Κιχώτες παν μπροστά. (Δον Κιχώτης)

7. Μα ποιος θα μιλήσει για όλα αυτά;

8. Για ένα ανοιχτό σχολείο. Με αφορμή την παραίτηση του δ/ντή του 5ου Λυκείου Ηρακλείου. Του Γιάννη Τσερεβελάκη.

♦♦♦♦

Μη μαχαιρώνετε το 5ο Λύκειο (της Μ. Αϊλαμάκη)

♦♦♦♦

⇒ Εσωτερικός κανονισμός, Συμβόλαιο τιμής και ηθικής 5 ΓΕΛ Ηρακλείου.

⇒ Ξεστραβώσου! – Οδηγός δικαιωμάτων μαθητών.   http://www.theschooligans.gr

⇒ Και η παραίτηση του Χρήστου Ράμμου (2008):

[…] “Η πολιτεία βλέπει με αδιαφορία κάθε χρόνο το παρακμιακό φαινόμενο των καταλήψεων, ενώ τα συνδικαλιστικά μας όργανα, που θα έπρεπε να μάχονται για την εξασφάλιση του δικαιώματος της μόρφωσης και να πάρουν θέση για «ανοικτά σχολεία» με παράλληλο αγώνα για τη βελτίωση της παιδείας μας, επιχαίρουν και εμμέσως υποκινούν τις καταλήψεις. […]

   Προσπάθησα να αποτρέψω τέτοια φαινόμενα παρακμής. Οι προσπάθειές μου όμως απέτυχαν. Ίσως ήμουν υπεραισιόδοξος, ίσως δεν είχα και τις απαιτούμενες ικανότητες. Ίσως θα έπρεπε να αδιαφορήσω και να κάνω ό,τι μου έλεγαν κάποιοι καταληψίες μαθητές μου: «Γιατί δεν κάνετε ό,τι όλοι κάνουν;». Οδηγό όμως των πράξεών μου είχα πάντα όχι το τι κάνουν οι άλλοι  αλλά τη συνείδησή μου. Και η συνείδησή μου δεν μου επέτρεπε να αδιαφορήσω. Σε αυτήν την περίπτωση θα αισθανόμουν συνένοχος -έστω και με την ανοχή μου- στην προσπάθεια καταβαράθρωσης του αγαθού της δημόσιας δωρεάν παιδείας, που πρέπει όλοι οι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού και όχι να την υποτάσσουμε σε υπολογισμούς και συμφέροντα και μικροκομματικούς σχεδιασμούς.”

Υπάρχει τουλάχιστον και κόμμα που για το θέμα δεν φοβάται να πει την αλήθεια:

“Το Ποτάμι, ένα κίνημα με χιλιάδες νέους και φοιτητές, καλεί τα παλιά κόμματα να σεβαστούν την αυτονομία του φοιτητικού κινήματος. Τους καλούμε να φύγουν από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία. Να αναζητήσουν αλλού στρατιώτες για τους κομματικούς τους στρατούς.” [Πηγή]

⇒ Φινλανδικό Εκπαιδευτικό Σύστημα

⇒ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Προώθηση κομματικών θέσεων στα σχολεία;