Η πληρωμή των γιατρών με κάρτα

⇒ Είναι τουλάχιστον ακατανόητη η αντίθεση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης μέσω πιστωτικής κάρτας. Ο ΙΣΑ προβάλλει το επιχείρημα ότι το μέτρο δεν θα συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, θα αποτελέσει σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας, που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες, καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος καθώς και το ότι μία μεγάλη μερίδα ασθενών προχωρημένης ηλικίας δεν έχει εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία. Καλεί μάλιστα την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους του χώρου της υγείας και να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία.

 Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι δεν πείθομαι καθόλου από τις παραπάνω δικαιολογίες. Μήπως ο ΙΣΑ ενοχλείται με τον ηλεκτρονικό έλεγχο των πραγματικών χρεώσεων, των συγκρίσεων και των αντικειμενικών οικονομικών μεγεθών των μελών του ή καλύτερα κάποιων μελών του; Και τι είδους επιχείρημα είναι το κόστος του εξοπλισμού;  Δεν θα ισχύει για όλους τους επαγγελματίες; Σέβομαι και θαυμάζω το ιατρικό επάγγελμα ως λειτούργημα και κατάθεση ζωής. Συμφωνώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να δείξει κοινωνική ευαισθησία – και από την πλευρά των ασθενών. Πάνω απ’ όλα υγεία σε όλους μας!

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

1 απάντηση στο Η πληρωμή των γιατρών με κάρτα

  1. Ο/Η Νίκος Τ. λέει:

    Έχω την εντύπωση ότι με αυτές τις τοποθετήσεις ο Ιατρικό σύλλογος εκτίθεται στην κοινωνία δεν μπορώ να σκεφτώ το παραμικρό σοβαρό επιχείρημα για την μη εφαρμογή και γενίκευση του μέτρου

Απάντηση