Τώρα που ανακατεύτηκε η τράπουλα, όλοι τρέχουν και δεν προλαβαίνουν

Η προχτεσινή διαδικτυακή ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη στον ΟΗΕ ήταν πραγματικός καταπέλτης εναντίον της κατοχικής Τουρκίας. Επιτέλους. Άργησε πολύ όμως. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Τόσο οι δάσκαλοί μου, όσο και οι γονείς μου, με έμαθαν να βλέπω τα πράγματα μέσα από τον ελληνικό φακό και να παραμερίζω τους ελλαδοκυπριωτισμούς. Βλέπετε, τώρα που η Γαλλία κατάλαβε ότι απειλούνται στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Αφρική τα ζωτικά της συμφέροντα, ανακατεύοντας την τράπουλα της γεωπολιτικής, όλοι τρέχουν να προλάβουν. Επομένως, το μεγάλο δίδαγμα για μας πρέπει να είναι η απεξάρτηση από τον ηλίθιο μύθο περί χαμένων ευκαιριών για την επίλυση του Κυπριακού. Μόνο χαμένα μυαλά υπάρχουν. Εάν δηλαδή το Κυπριακό λειτουργούσε με όρους φυσικού νόμου, όπως ας πούμε μια πέτρα που υπακούει στη βαρυτική δύναμη και εγώ, ενώ είχα το κεφάλι μου από κάτω βλέποντάς την να πέφτει δεν έκανα τίποτα, τότε πράγματι θα έχανα την ευκαιρία να λύσω το πρόβλημά μου για να μη γίνω πίτα. Θα ήταν μονόδρομος. Υπενθυμίζω ότι το 2004 ξένοι και δικοί πλάσαραν το πολύπλοκο σχέδιο Ανάν (με το πονηρό εφεύρημα united Cyprus) ως την τελευταία μας ευκαιρία για το Κυπριακό. Ευτυχώς το απορρίψαμε πανηγυρικά. Με την απόρριψη όμως αυτή συνεχίζει να υπάρχει το brand name που λέγεται Κυπριακή Δημοκρατία, για να είναι το μακρύ μας χέρι στην υπεράσπιση του Ελληνισμού. Ο καθένας το κατανοεί – νομίζω. Τα νησιά του Αιγαίου και το Καστελόριζο περνούν πρώτα από την Κύπρο. Επανατοποθέτηση λοιπόν του Κυπριακού τώρα, ως θέμα εισβολής και κατοχής! Να αποδεσμευτούμε από την κωμωδία των διακοινοτικών συνομιλιών που δίνουν άφεση αμαρτιών στην Τουρκία – δεν εισέβαλαν οι συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι στην πατρίδα τους! Κύπρος και Ελλάδα να εργαστούν μεθοδικά και υπομονετικά στην κατεύθυνση της απαίτησης για κατ’ ευθείαν συνομιλίες μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας. Να καταγγέλλεται πάση δυνάμει, σε κάθε ευκαιρία, η Τουρκία ως κατοχική δύναμη εισβολής. Φοβάμαι ότι ο «διεθνής παράγων» έχει «ξεχάσει» και εξ αιτίας μας την ουσία του κυπριακού εγκλήματος. Τώρα που ανακατεύτηκε η τράπουλα, όλοι τρέχουν και δεν προλαβαίνουν. Τώρα κληρώνει. Δεν υπάρχουν χαμένες ευκαιρίες, παρά μόνον χαμένη αγάπη για την πατρίδα και παραίτηση.

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Τώρα που ανακατεύτηκε η τράπουλα, όλοι τρέχουν και δεν προλαβαίνουν

  1. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

    Εκτός τής ομολογουμένως εντυπωσιακής ομιλίας τού Προέδρου Αναστασιάδη στον ΟΗΕ, ας μην λησμονούμε και το πρόσφατο βέτο κατά των κυρώσεων στη Λευκορωσία, επειδή δεν επιβάλλονται ανάλογες και στην Τουρκία. Η ΕΕ δείχνει τον φαρισαϊσμό της σε όλο του το μεγαλείο, τιμωρώντας τον Λουκασένκο (αλήθεια, γιατί χώνει παντού την μύτη της;) και κλανει τα στραβά μάτια στον Ερντογάν, ο οποίος, εκτός τού ότι έχει κλείσει την μισή Τουρκία στην φυλακή, παραβιάζει ασύστολα την εθνική κυριαρχία δύο κρατών-μελών τής ΕΕ, Κύπρου και Ελλάδος.

    Το λυπηρό είναι ότι η Ελλάδα δεν συμπαραστέκεται στην καθ’ όλα σωστή αυτή ενέργεια τού Νίκου Αναστασιάδη, δείχνοντας ότι έχει αφήσει την Κύπρο για μία ακόμη φορά μόνη.

    • Ο/Η Κώστας N. Κωνσταντίνου λέει:

      Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σας. Δυστυχώς, η ΕΕ δεν έχει την πυγμή που χρειάζεται. Αλίμονο, θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει εθνική συνεννόηση. Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως τα βλέπουμε.

      • Ο/Η Επισκέπτης λέει:

        Εγώ ευχαριστώ για τα ωραία σας άρθρα. Η ΕΕ, ως πολιτική οντότητα, δεν παίζει κανέναν ρόλο στην παγκόσμια σκακιέρα. Επιπλέον δε, δεν δείχνει την πρέπουσα συνοχή και αλληλεγγύη προς τα μέλη της. Δυστυχώς, φοβούμαι ότι το ενιαίο αμυντικό δόγμα και η εθνική συνεννόηση Ελλάδος-Κύπρου υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Δείτε και το άρθρο τού Σάββα Ιακωβίδη στην Σημερινή, 27/9/2020. Ελπίζω η Κύπρος να συνεχίσει και να επιμείνει, παρά τις πιέσεις που σίγουρα θα δεχτεί. Περισσότερες, άλλωστε, δέχτηκε το 2004 για την πλεκτάνη Ανάν κι όμως κράτησε.

Απάντηση