Welcome-CV

 → Ποιος είμαι; Ο Κώστας Ν. Κωνσταντίνου.

   Ζω και εργάζομαι στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι Φιλόλογος PhD στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

       Γεννήθηκα στις 11 Νοεμβρίου του 1961 στο χωριό Στατός της επαρχίας Πάφου της Κύπρου. Ως αριστούχος σπούδασα με υποτροφία του ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Με υποτροφία επίσης του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» συνέχισα τις σπουδές μου στην ιστορικοσυγκριτική Γλωσσολογία στο γλωσσολογικό Ινστιτούτο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, με δευτερεύοντες κλάδους τη Βυζαντινολογία και τα Αρχαία Ελληνικά, αποκτώντας τον τίτλο Μ.Α. Τη διδακτορική μου διατριβή την εκπόνησα στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών με θέμα τη σύγχρονη Κυπριακή Διάλεκτο. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου έχει εκδώσει το 2008 το βιβλίο μου «Γλωσσικοί δείκτες στη διάλεκτο των μαθητών της Κύπρου». Το ενδιαφέρον μου εστιάζεται γενικότερα σε προβλήματα Παιδείας και Εκπαίδευσης και ειδικότερα στα διαχρονικά και συγχρονικά προβλήματα της γλώσσας, στη Διαλεκτολογία και στη γεωγραφία των γλωσσικών λεγομένων λαθών. Έχω δημοσιεύσει σχετικά άρθρα και συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια. Ήμουν κατά καιρούς επιμορφωτής (2001-2010) στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης με αντικείμενο την επιμόρφωση φιλολόγων στη διδακτική της νεοελληνικής γλώσσας σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Eπιλέχθηκα (2015) ως ειδικός επιστήμονας-αξιολογητής για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού υλικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αξιολόγησα με την υποβολή γραπτής έκθεσης το Λεξικό Νεοελληνικής Γλώσσας του Γυμνασίου. Ποίησή μου δημοσιεύτηκε σε σειρά τευχών του περιοδικού «Φιλολογική Κύπρος» καθώς και στην «Ανθολογία κρητικής ποίησης 1950-2007». Υπήρξα Διευθυντής του 5ου Γενικού Λυκείου του Ηρακλείου της Κρήτης την περίοδο 2011-2014, όταν και παραιτήθηκα διαμαρτυρόμενος για το διαχρονικό ρόλο των κομμάτων στις μαθητικές καταλήψεις των σχολείωνΩς υποψήφιος διευθυντής Δευτεροβάμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου τον Ιανουάριο του 2016 ήμουν με 20,75 σταθερά μετρήσιμα μόρια από τους πρώτους πανελλαδικά. Κατατάγηκα τελικά δεύτερος. Το πενταμελές  και κατά τα τρία πέμπτα διορισμένο ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης κατά τη συνέντευξη με βαθμολόγησε με μέσο όρο 10,28 (στη σελίδα Στοχεύοντας μπορείτε να δείτε, μεταξύ άλλων, σχετικά μου κείμενα). Η οργανική μου θέση είναι στο 3ο Γενικό Λύκειο του Ηρακλείου. Από τον Αύγουστο του 2017 είμαι Διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου του Ηρακλείου.

      Στον ηλεκτρονικό αυτό χώρο μπορείτε να εκτεθείτε σε απόψεις, προβληματισμούς, ανησυχίες και ευαισθησίες μου. Ως ευ παρέστητε!

⇒ Κείμενα άλλων που αναρτώ δεν σημαίνει ότι απηχούν και τις απόψεις μου.

→ email: kostas@kostaskonstantinou.com

→ email: kkekostas@gmail.com

 https://www.facebook.com/anagnostikon

        https://www.facebook.com/kkekostas

Twitter @kkekostas

3 απαντήσεις στο Welcome-CV

 1. Ο/Η Νικος Τουμανιδης λέει:

  Ως Χαλκιδικιωτης οφείλω να σας (σε) συγχαρώ για την πολύ ενδιαφέρουσα αναρτηση!
  Να συμπληρώσω ότι στη Β Α Χαλκιδική υπάρχει ένα σύμπλεγμα χωριων που είναι γνωστά ως “Μαντεμοχωρια” με προνόμια κατά την Τουρκοκρατια, λόγω της γειτνιασης τους με το “Μαντεμοχωρια Λακο”.
  Εξάλλου κι ο Καββαδίας τραγούδησε “τις καβες της Γερακινης και το Στρατωνι”, τα άλλα δύο μεγάλα μετσλλευτικα κέντρα της Χαλκιδικής.
  Το πως και το γιατί έκλεισε το Στρατωνι και η περιοχή ριμαξε και οι κάτοικοι πεινασαν είναι μια πονεμένη και διδακτική ιστορία…
  Νίκος Τουμανίδης
  Φυσικός – Ραδιοηλεκτρολόγος
  Τ. Διευθυντής

 2. Ο/Η Νίκος Τουμανιδης λέει:

  Εγώ να σε ευχαριστησω για τη φιλοξενία.
  Ο δαιμων του πληκτρολογιου αφης, δημιουργησε κάποια λάθη (και την απουσία τονισμου σε αρκετές λέξεις).
  Το μεταλλευτικο πεδίο λέγεται “Μαντεμ Λακος”.

Απάντηση