Ο πρωταπριλιάτικος φράχτης της αδικίας του κ. Τσίπρα

«Θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία. Αυτή είναι η δέσμευσή μας» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών και στελεχών σε κεντρικό καφέ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Μακάρι. Συμφωνώ πλήρως ότι πρέπει υψωθεί φράχτης στην αδικία – αν και το πώς θα γίνει, ανήκει μάλλον στη σφαίρα της γλυκερής εκλογικής ασάφειας. Και επειδή ο συνειρμός των ημερών εμένα τουλάχιστον με πάει στον παπαφραχτούλη του Έβρου, είμαι όλο απορίες:

1.Πόσο εύκολη είναι αυτή η δέσμευση; Με τι υλικό, με ποιες ενέργειες, ποιος θα «πληρώσει»;

2.Πού θα υψωθεί ο φράχτης αυτός, ώστε να μην υποχρεώνει τους δυστυχείς συνανθρώπους μας -επειδή θα είναι μια χαρά στον τόπο τους και δεν θα υπάρχει πια κανένας λόγος ξεσηκωμού- να ξεσπιτώνονται και να ονειρεύονται να περάσουν τον ποταμό; Επειδή θα έχουν την υγειά τους οι άνθρωποι. Χωρίς προβλήματα αυτοί, χωρίς ζορίσματα και ζοριλίκια εμείς.

3.Δεν θα πρέπει λογικά «ο φράχτης της αδικίας» να υψωθεί στις χώρες προέλευσης: στη Συρία, στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία και οπουδήποτε αλλού υπάρχει αδικία; Μπράβο μαγκιά, χίλιες φορές αμήν γένοιτο και πότε! Πώς θα το καταφέρει αυτό το εξαίσιο θαύμα ο κ. Τσίπρας;

4.Ευκολότερο ίσως θα είναι να υψωθεί στην ίδια την πατρίδα μας «ο φράχτης της αδικίας» – έχουμε και εδώ αδικία πολλή.

5.Αλλά τότε όμως δεν μπορώ να καταλάβω, πώς θα παρακινήσει τους αδικημένους και ξέφραγους στον τόπο τους δυστυχείς συνανθρώπους μας να μένουν εκεί που είναι, χωρίς να επιχειρούν παράτυπη μετανάστευση.

6.Μήπως  τελικά ο φράκτης της αδικίας δεν έχει σχέση με τα παραπάνω και εγώ απλά παρανόησα, είναι δηλαδή ένα πρωταπριλιάτικο αστείο;

7.Εάν ναι, καλό μας μήνα τότε!

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized και χαρακτηρίσθηκε , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Απάντηση