3 Γενικό Λύκειο

13. ⇒ Κανονισμός Διαγωγής Μαθητριών

12. ⇒ Αναζητώντας τον Φοίβο – στο 3ο Γενικό Λύκειο

11. ⇒ “Αναζητώντας τον Φοίβο

10. ⇒ “Το αγγλικό εκείνο μήλο

9. ⇒ Εικαστική παρέμβαση από το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου στην πλατεία Κορνάρου: “Του κύκλου τα γυρίσματα…”.

8. ⇒ Συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ τόσο των κοριτσιών όσο και των αγοριών του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου, που κατάφεραν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σχολικών αγώνων 2017 να είναι στα έξι καλύτερα σχολεία της χώρας! Συγχαρητήρια και στον καλό συνάδελφο γυμναστή Αλέξη Οικονόμου για τη σοβαρή και ενθουσιώδη δουλειά. Ο τελικός αποκλεισμός από το φάιναλ φορ δεν μειώνει σε τίποτα την επιτυχία και το “ευ αγωνίζεσθαι”. Του χρόνου ακόμα ψηλότερα!

7. ⇒ Συγχαρητήρια στα παιδιά της Δευτέρας Τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου που βραβεύτηκαν χτες (10 Φεβρουαρίου 2017, σε εκδήλωση στην αίθουσα του Δήμου Ηρακλείου Ανδρόγεω) για την εξαίρετη απεικόνιση του μυθικού Άτλαντα στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Του κύκλου τα γυρίσματα» στην κατηγορία “Τέχνη και Μαθηματικά Λυκείου”. Συγχαρητήρια και στον μαθητή του 1ου ΓΕΛ για την πρωτιά του στην ποίηση.

6.  Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο μουσικό σχήμα «Σακοράφες» του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου. Τα είκοσι τέσσερα (και από τις τρεις τάξεις) ευαίσθητα αυτά παιδιά με τις ευγενικές ψυχές, οργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά χτες βράδυ (13 Ιανουαρίου 2017, στην κατάμεστη Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου) μία καταπληκτική μουσική βραδιά για την οικονομική ενίσχυση του παιδικού χωριού SOS Κρήτης. Συγχαρητήρια, τόσο για την επιλογή όλων των τραγουδιών που παρουσίασαν όσο και για την όλη σκηνική τους παρουσία. Σε όλα τα παιδιά εύχομαι καλή πρόοδο στο δύσβατο αγώνα της γνώσης και της κοινωνικής ευθύνης. Να τα χαίρονται οι γονείς τους. Μερικά αποσπάσματα:

5. Μπράβο Ερωφίλη! Πανελλήνια διάκριση στη μαθήτρια της Γ΄ τάξης Ερωφίλη Αλμπάνη, που κέρδισε το πρώτο βραβείο για μαθητές στον ποιητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Βρετανική Πρεσβεία με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον Α΄παγκόσμιο πόλεμο. Και ΕΔΩ.

4. Δύο μαχητές της ζωής!

3. Επτά πειράματα Χημείας από παιδιά της Α’ Λυκείου, υπό την ενθουσιώδη επίβλεψη της καλής συναδέλφου κ. Μαρίας Πανοπούλου (10/05/2016). Όπως και αν το δει κανείς τελικά, η ζωή είναι Χημεία…

Μερικά στιγμιότυπα:

2.

 MILHSE MOU_PROGR→ Με τη λήξη των μαθημάτων για τις διακοπές του Πάσχα παρακολουθήσαμε (μαθητές και δάσκαλοι) σήμερα, 22/04/2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γενικού Λυκείου του Ηρακλείου την εξαιρετική, συγκινητική και με χιούμορ θεατρική παράσταση «Μίλησέ μου!». Συγγραφέας η εκλεκτή συνάδελφος κ. Τάνια Χριστοφοράτου. Θέμα της ο κόσμος των κωφών ανθρώπων, η γεμάτη με ήχους και χρώματα ηχηρή σιωπή που τον συνοδεύει και το πώς, με λίγη προσπάθεια και κατανόηση, εισβάλλει ως χείμαρρος γεμάτος χαρά και αισθήματα στη ζωή ημών των υπολοίπων. Μπράβο σε όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως, είτε για τις συγκλονιστικές τους ερμηνείες είτε για τη βοήθεια που προσέφεραν. Συγχαρητήρια και στους συναδέλφους που ανέλαβαν τη διδασκαλία και το συντονισμό, στην κ. Βαγγελιώ Βιδάκη, στην κ. Μικαέλα Παπαδάκη, στον κ. Κώστα Τσαλουχίδη.

Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα:

1.

→ Η Εορτή της Σημαίας για την επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ του ελληνικού λαού της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στο 3ο Γενικό Λύκειο του Ηρακλείου. Τα ολόθερμα συγχαρητήριά μας στον αγωνιστή και σημαιοφόρο της ζωής Κωνσταντίνο Κριτζά (αφιέρωμα στην εφημερίδα του Ηρακλείου “Νέα Κρήτη”, 27/10/2015). Τα συγχαρητήριά μας στους παραστάτες και σε όσους αρίστευσαν και βραβεύτηκαν. Καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ψηλά την ελληνική Σημαία παιδιά!   

 

Πιέστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση:

3ΓΕΛ_15_23ΓΕΛ_15_13ΓΕΛ_15_33ΓΕΛ_15_43ΓΕΛ_15_53ΓΕΛ_15_6