Όπλο στα κέρατα

(από τη γερμανική SZ, του Oliver Klasen, 25/11/20)

Πώς ένα ελάφι συνάντησε έναν κυνηγό στο δάσος της Βοημίας και δεν έτρεξε κιόλας να φύγει αλλά τον αφόπλισε.

Η κατάσταση για το ελάφι φαινόταν απελπιστική. Τρομαγμένο από ένα σκύλο, βρέθηκε απέναντι σε μια ολόκληρη ομάδα κυνηγών, οι οποίοι στην πραγματικότητα είχαν βάλει στο μάτι μικρά μόνο κυνήγια, αλλά το αρσενικό ελάφι δεν μπορούσε βέβαια να το ξέρει. Πίστεψε ότι βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο.

Χόρνι Πλάνα, έτσι ονομάζεται η περιοχή στο τσέχικο δάσος της Βοημίας, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου συναντήθηκαν το ελάφι και οι κυνηγοί. Το γερμανικό της όνομα είναι Υψίπεδο – και ένα πράγματι υψηλό σχέδιο, δύσκολα μπορεί κανείς να το ονομάσει διαφορετικά, ήταν αυτό που είχε και το ελάφι.

Το ζώο έτρεξε κατ’ ευθείαν επάνω σε έναν από τους άντρες, τον έξυσε στον ώμο, του έσκισε το μανίκι και του άρπαξε με τα κέρατά του το όπλο, το οποίο ο κυνηγός μάλλον είχε κρεμάσει χαλαρά γύρω στο λαιμό του. Το όπλο -παρεμπιπτόντως, μια επαναληπτική καραμπίνα 22 Χόρνετ- δεν ήταν οπλισμένο εκείνη δα τη στιγμή, αλλά όμως ούτε αυτό  μπορούσε βέβαια να το ξέρει το ελάφι.

Επειδή οι κυνηγοί ανέφεραν την απώλεια του όπλου, σύμφωνα με το νόμο, και όποιοι το βρουν καλούνται να το παραδώσουν, το περιστατικό καταγράφηκε στην έκθεση του Αρχηγείου της Αστυνομίας του Τσέσκε Μουντέγιοβιτς, εκείνης της πόλης από την οποία κατάγεται η περίφημη μπύρα. Αυτό που ακούγεται σαν ευτράπελη ιστορία σε παρέες κυνηγών συνέβη στην πραγματικότητα. Την περασμένη Παρασκευή. Και υπάρχουν μάρτυρες. Ένα χιλιόμετρο μακριά εντόπισαν ένα μεγάλο ζώο με ένα τουφέκι να κρέμεται στα κέρατά του. Ένα ελάφι που αφοπλίζει έναν κυνηγό – μάλλον μια φορά μόνο συμβαίνει κοντά σε χωριά της Βοημίας.

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Απάντηση