Όταν βλέπει κανείς μόνο τις “αυτοσχέδιες” ρουκέτες της Χαμάς

Δεν είναι στις προθέσεις μου να δικαιολογήσω καμία πλευρά στη νέα αιματοχυσία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Πολύ περισσότερο δε το Ισραήλ. Η διαφορά στρατιωτικής ισχύος μεταξύ των δύο είναι γνωστή και τεράστια. Εστιάζω όμως στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, η  οποία υποστηρίζει άλλωστε ότι έχει στη φαρέτρα της ένα νέο πύραυλο που μπορεί να πλήξει οπουδήποτε το Ισραήλ. Τη δουλειά της κάνει.

Το σχολιάζω, γιατί δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι παρανόησε τόσο πολύ τα πράγματα από αγαθή προαίρεση γνωστή συνδικαλιστική οργάνωση εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου, που καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης «στον Παλαιστινιακό λαό», τονίζοντας ότι οι Ισραηλινοί «αξιοποιούν προπαγανδιστικά και χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την αντίσταση της Γάζας με εκτόξευση αυτοσχέδιων ρουκετών». Εδώ, δεν εννοείται προφανώς ότι τις ρουκέτες τις εκτοξεύουν οι Ισραηλινοί… Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τη σύνταξη στην άκρια. Η ρουκέτα είναι αλλού.  

Οι «αυτοσχέδιες» ρουκέτες της Χαμάς, που έχουν εμβέλεια πάνω από 120 χιλιόμετρα και όποιον πάρει ο χάρος, δεν είναι καθόλου “αθώες”!  Η Χαμάς δεν διεξάγει έναν ρουκετοπόλεμο, όπως γίνεται στο έθιμο που τηρείται κάθε Πάσχα στο Βροντάδο της Χίου, με τη ρίψη χιλιάδων αυτοσχέδιων ρουκετών με στόχο το καμπαναριό της αντίπαλης εκκλησίας. Η ρουκέτες της Χαμάς σκοτώνουν κόσμο, όπως και η στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ. Δεν είναι αυτοσχέδια παιχνίδια, αγαπητοί συνάδελφοι, αλλά ένα φονικό όπλο πίσω από το οποίο κρύβονται σκοτεινοί προμηθευτές. Μην κρύβετε την αλήθεια πίσω από τις λέξεις  – για να μην κάνουμε μαύρες σκέψεις.

 

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized και χαρακτηρίσθηκε , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Απάντηση