Η μεγαλοψυχία των Σκοπίων

Ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM Νίκολα Ντιμιτρόφ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Nίμιτς (1/2/2018) είπε ότι «κατανοούμε ότι κάποιοι πολίτες στην Ελλάδα αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες, θέλουν να ονομάζονται και αυτοί Μακεδόνες, όμως ούτε οι Έλληνες ούτε κανείς άλλος στην Ευρώπη του 21ου αιώνα μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμά μας να είμαστε Μακεδόνες και να μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα, είναι μια αναγνωρισμένη γλώσσα μέρος μίας σλαβικής ομάδας γλωσσών».

Δέκα μέρες πιο πριν έγραφα, κλείνοντας το τελευταίο μου άρθρο στην εφημερίδα «Πατρίς», διερωτώμενος «μήπως η ευνοϊκή λεγόμενη συγκυρία δεν είναι τίποτε άλλο από τη «μεγαλοψυχία» που ίσως επιδείξουν οι ετερόκλητοι και χειραγωγούμενοι φυρομίτες, ώστε να μας επιτρέψουν να χρησιμοποιούμε και εμείς τον όρο Μακεδονία. Καλοσύνη τους».

Δικαίωμα τους. Λυπάμαι ειλικρινά που επιβεβαιώθηκα τόσο ξεκάθαρα και τόσο σύντομα. Είχα την κρυφή ελπίδα ότι έκανα λάθος (και μετά σου λένε ότι στην «τέχνη» δεν υπάρχει παρθενογένεση).

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Απάντηση