Στο καταραμένο δημόσιο σχολείο δεν μαθαίνει κανείς τίποτα

Η αληθινή επιστήμη και οι συνειδητοί επιστήμονες δεν εξάρτησαν ποτέ την ακανθώδη ερευνητική τους πορεία από δημοσκοπήσεις λαϊκών απαιτήσεων, αλλά ούτε και συγκινήθηκαν από μαστ ευκαιριακών πολιτικολόγων. Πόσο ευκολόπιστος, αφελής και αδαής μπορεί να είναι ένας ανήσυχος άνθρωπος, όταν παραβλέποντας τα πορίσματα της επιστήμης «επαναστατεί», με το να ορχείται εκστασιαζόμενος στους ρυθμούς της αμολημένης φημολογίας που του παρέχει απλώς χαλαρή εγκεφαλική ευκολία; Πόσο «προχωρημένος» και «υποψιασμένος» μπορεί να είναι ο κάθε κατά δήλωσιν έξυπνος που βλέπει στις μάσκες (που προστατεύουν από τον κορωνοϊό) το κοινωνικό φίμωτρο δήθεν, επειδή οι ασφαλείς καλοταϊσμένοι κακοί υπέταξαν τους βιολόγους, τους γιατρούς, τα ανά τον κόσμον επιστημονικά ερευνητικά κέντρα, και θέλουν την καταστροφή μας, αρπάζοντας την ευκαιρία να επιβάλουν τα καταχθόνια σχέδιά τους; Τι είναι εν τέλει το προ οφθαλμών τεκμήριο; Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Γράφει ο Άγγελος Τερζάκης, πριν από πολλές δεκαετίες, σε ένα δοκίμιό του, που συμπεριλαμβάνεται ως διδακτέα ύλη στο βιβλίο Έκφραση – Έκθεση της Γ’ Λυκείου (Μηχανισμός του εξανδραποδισμού, σ. 113):

«Όχι μόνον οι θετικές επιστήμες, όχι μόνον η τεχνολογία, που είναι η εφαρμοσμένη πλευρά τους, αλλά και η ψυχολογική τεχνική (στο εμπόριο, στην πολιτική προπαγάνδα) κάνουν ολοφάνερο πως έχει αρχίσει κιόλας η διαμόρφωση του φυσικού όντος άνθρωπος σύμφωνα με σχεδιασμούς ξεκινημένους από πρωτοβουλίες συνανθρώπων του. Δε χρειάζεται καν να γίνουν αποφασιστικές επεμβάσεις στο γενετικό κώδικα. Βαθύτερα κι από την παιδεία, που προσδιορίζει ως ένα σημείο τη μεταβιολογική περιοχή, οι τρεχούμενες μέθοδοι επηρεασμού της κοινής γνώμης, δημιουργίας ενός ορισμένου κοινωνικού κλίματος, μεταπλάθουν σταθερά τον δεδομένο από τη Φύση ανθρώπινο τύπο και τον διαμορφώνουν ανάλογα, για το κοντινό και για το απώτερο μέλλον».

Οι τρεχούμενες μέθοδοι επηρεασμού της κοινής γνώμης, δημιουργίας ενός ορισμένου κοινωνικού κλίματος! Αυτό. Μόρφωση. Είπαμε όμως. Στο καταραμένο δημόσιο σχολείο δεν μαθαίνει κανείς τίποτα.

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized και χαρακτηρίσθηκε , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Απάντηση