Φορτία βαρέα

⇒ Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Αθήνας και δανειστών. Ακυρώθηκε το Eurogroup της Μ. Πέμπτης – θυμίζω ότι κάποτε είχαμε την πολυτέλεια να μαλώνουμε τον Παπακωνσταντίνου που μιλούσε για Τιτανικό. Η «σταύρωση» μάς ήρθε ξανά νωρίτερα, η «ανάσταση» άγνωστον πότε. Αυτά έχουν οι σκληρές διαπραγματεύσεις. Από την πλευρά των δανειστών εννοείται. Ο κουρνιαχτός κάθεται και οι μαϊμουδιές δεν συναρπάζουν πλέον, όταν τρομάζουν οι κυβερνητικές σκούπες που σαρώνουν τα αποθεματικά των ταμείων. Το ΔΝΤ επιμένει στη νομοθέτηση προληπτικών συγκεκριμένων μέτρων (δεν μας εμπιστεύονται πια) και η κυβέρνηση ζητά εκτάκτως Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζοντας ότι με τους εταίρους μας τα πάει καλύτερα. Ποιο το φίδι και ποιος ο κάβουρας; Μεγάλη Εβδομάδα. Οι συνειρμοί αναπόφευκτοι, η ελπίδα στριμωγμένη στη γωνία. Δικοί μας και ξένοι έχασαν προ πολλού την επαφή με την εγχώρια κοινωνική πραγματικότητα. Πόσα βάρη να αντέξει ακόμα ο κόσμος; Μεγάλη Εβδομάδα. Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο του Όρθρου της Μ. Τρίτης περιγράφεται νομίζω με γλαφυρότητα το βάσανο που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια:

Δένουν βαριά και δυσβάστακτα φορτία και τα θέτουν πάνω στους ώμους των ανθρώπων αλλά αυτοί με το δάχτυλό τους δεν θέλουν να τα κουνήσουν. Και όλα τα έργα τους τα κάνουν για να τους δουν με θαυμασμό οι άνθρωποι.

[Δεσμεύουσιν δὲ φορτία βαρέα καὶ ἐπιτιθέασιν ἐπὶ τοὺς ὤμους τῶν ἀνθρώπων, αὐτοὶ δὲ τῷ δακτύλῳ αὐτῶν οὐ θέλουσιν κινῆσαι αὐτά. Πάντα δὲ τὰ ἔργα αὐτῶν ποιοῦσιν πρὸς τὸ θεαθῆναι τοῖς ἀνθρώποις]

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Απάντηση