Εδώ οι καλοί επιτηρητές!

Με έγγραφό της (17/4/2019) η Διεύθυνση Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας «με στόχο την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του έργου της επιτήρησης των εξεταζομένων, ως επιπλέον κίνητρο για την αίτηση συμμετοχής στην Ομάδα επιτηρητών των Εξετάσεων περιόδου Μαΐου 2019» για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) προσφέρει στους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους των υπηρεσιών του Υπουργείου «τη χορήγηση αριθμού αδειών αντίστοιχου με τον αριθμό ημερών επιτήρησής τους, εφόσον δεν διαταράσσεται η λειτουργία του σχολείου ή της Υπηρεσίας».

Μάλιστα. Το θεωρώ προσβολή. Σπουδαίο, μα την αλήθεια, επιπλέον κίνητρο θέσπισαν οι αρμόδιοι για να δελεάσουν ακόμα περισσότερο τους συναδέλφους, αφού η εξευτελιστική ημερήσια αμοιβή δεν είναι καθόλου -μα καθόλου- αρκετή! Προφανώς, εδώ είναι που θα έπρεπε να εστιάσει το Υπουργείο και όχι στις μεγαλόψυχες προσφορές ελεύθερου χρόνου. «Δει δε χρημάτων, και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων» που έλεγε και ο Δημοσθένης στους Αθηναίους.

Είναι όμως και αυτό το «εφόσον δεν διαταράσσεται η λειτουργία του σχολείου». Μα είμαστε σοβαροί; Δεν γνωρίζουν άραγε οι ειδήμονες των Αθηνών ότι, όταν για οποιοδήποτε λόγω απουσιάζει συνάδελφος, αυτό σημαίνει κενή ώρα για τον μαθητή, η οποία μάλιστα δεν αναπληρώνεται ως προς το διδακτικό της περιεχόμενο; Δεν το επιτρέπουν οι τυπικές ρυθμίσεις λειτουργίας του σχολείου. Το γνωρίζουν και το παραγνωρίζουν. Ας μη μιλήσουμε και για τις κάθε είδους εκδρομές και μετακινήσεις. Ταραχώδης εκεί η σκέψις. Πετάμε την ευθύνη της μη «διαταραχής της λειτουργίας» του σχολείου στους Διευθυντές και ο νοών νοείτω. Οι εγκύκλιοι, τα χαρτιά και οι υπογραφές να είναι καλά. Εκτός και εάν υπό τον όρο «δεν διαταράσσεται η λειτουργία» χωνεύεται ως ευκόλως εννοούμενη και ολίγη έως πολλή διαταραχή. Εδώ οι καλοί αδειούχοι επιτηρητές – για ποιες και τι είδους διαταραχές να μιλάμε τώρα;

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Απάντηση