Ο Χάρης Γεωργιάδης ως εξωγήινος

⇒ Με καθυστέρηση πέντε ημερών παρακολούθησα τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη  στον Αλέξη Παπαχελά. Για να είμαι ειλικρινής, δεν αναζήτησα το σχετικό βίντεο από μόνος μου. Με έσπρωξαν εκ των πραγμάτων συνάδέλφοι και φίλοι με τα ενθουσιώδη σχόλια και τις συγκρίσεις τους ως προς τα θλιβερά ελλαδικά πεπραγμένα. Στο τέλος της συνέντευξης αντιλαμβάνεσαι ότι ο κοινός νους είναι αλεξίσφαιρη ιδεολογία. Και ύστερα καταλαβαίνεις ότι με το σακίδιο στην πλάτη και τη γραβάτα στο ντουλάπι δεν πας για να φτιάξεις την οικονομία αλλά το πολύ πολύ να ετοιμάζεσαι για καμιά ορειβασία ή για κανένα συντροφικό πικ νικ. Που κάποτε θα τελειώσει.

→ Αντιγράφω από το κοφτερό άρθρο της Ρέας Βιτάλη στο protagon.gr:  

[…]

Παρακολούθησα τη συνέντευξη του Χάρη Γεωργιάδη, υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, στον Αλέξη Παπαχελά. Θαύμασα, ζήλεψα, πόνεσα, μελαγχόλησα, θύμωσα, έφτυσα προς κάθε κατεύθυνση. Τέλος βούτηξα, ακόμα πιο βαθιά, στο προσωπικό μας αδιέξοδο.

Αχταρμάς τα συναισθήματα. Οταν έχεις παραδώσει τη μοίρα σου σε ανθρώπους με τρικυμία εν κρανίω. Οταν συμπολίτες σου, ακόμα και τώρα, αρνούνται να δουν την αλήθεια για να ψιλοβολέψουν σε συντρίμμια ένα τοσοδούλικο, εύθραυστο έτσι κι αλλιώς, προσωπικό συμφέρον. 

Ο Χάρης Γεωργιάδης μιλούσε σαν φυσιολογικός άνθρωπος κι όμως τον κοιτούσα σαν να βλέπω εξωγήινο. Αυτό είναι το πιο θλιβερό-θλιβερό μας. Αυτοκριτικός, έντιμος, διορατικός, μαχητικός, γνώστης, με συγκεκριμένους στόχους, ρεαλιστής, πρακτικός άρα και συναισθηματικός. Βλέπετε, είμαι πεπεισμένη πια ότι στην πολιτική «η πρακτική» είναι το πιο βαθύ συναίσθημα και η μόνη έμπρακτη μορφή ενσυναίσθησης. Ενας πολιτικός που μιλούσε χωρίς να κομπιάζει δευτερόλεπτο, χωρίς αμήχανα αααααα, χωρίς να στρογγυλεύει, χωρίς να αερολογεί. Ο Χάρης Γεωργιάδης είχε την ευθύνη κάθε του λέξης και πράξης. Μιλούσε αγέρωχα. Με την πιο συγκλονιστικά μαγευτική χρήση ελληνικής γλώσσας που μπορούσαν τ΄ αφτιά μου να χαρούνε. Λόγος με αρχή, μέση, τέλος.

[…]

Το πλήρες άρθρο ΕΔΩ.

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized και χαρακτηρίσθηκε , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Απάντηση